HTML

Egy fotós élete luxus óceánjárón

Ezen az oldalon tapasztalatokat és leírásokat találhatsz egy nagyon érdekes foglalkozásról. www.amerikaieskuvofotozas.co.cc http://picasaweb.google.hu/zummy78 Ezen a linken képeket is találsz a leírásokhoz. http://english.amerikaieskuvofotozas.co.cc/index.html

Friss topikok

  • Short: Hello! Olvasom a blogodat mivel egyre erősebben él a dolog bennem, hogy ezt szeretném csinálni én... (2010.04.18. 20:52)
  • Jégkrém: Helló Petikém!!! Kicsit nem volt időm Rád eln!!! Most készülök Anyudékhoz mert mióta megjöttem Cal... (2010.04.06. 22:46)
  • norimoni: hát ha Bp-re nem jönnek, akkor telefonos beszélgetés az ami segítene. Sajna erre a Zágrábos plusz ... (2010.02.05. 14:14)
  • norimoni: Azt nem értem, miért nem éri meg Magyo-ra is jönniük, hiszen rengeteg a jelentkező? Lehet kissé va... (2010.02.04. 14:51)
  • Marfalkov (törölt): @norimoni: Ez nem a Carnival hanem Image Photo Services. Sejtettem, hogy Zágrábba kell menni, kin... (2010.02.02. 17:41)

Linkblog

2010.01.28. 18:29 megasutemeny

A történések: bővült a csapat, kaptunk egy Sushi(l)-t, egy Rama(……n)-t indiából, egy Semuel-t a fülöpökről, egy Boris-t Bulgáriából, és talán ma jön egy Monica nem tom honnan. Szóval a csapat nagyon erősre alakult, van két nagyon jó close up fotós, a szobatársam Rama… ő a legjobb, a managerem szerint nem az egyik legjobb, hanem a legjobb! Tényleg durva, hogy nem mér fényt, hanem csak az emberhez állítja a fényt, és a saját tapasztalatát veszi figyelembe. Sokat kell még tőle tanulnom, de munka közben nem tudom csekkolni, mert egy időben más helyen vagyunk, szóval extra órákat kell vennem tőle vennem.  Ma megint asztronautának öltözöm, és a bukóm mélyén zenehallgatás közben vihogok magamban, amikor jönnek az emberek fotózni velem. Ma este megint egy új hátteret fotózok, nehogy hozzászokjak a jóhoz, de úgyis hozom az elvárást, úgysem tud olyat adni, amivel ne érném el az első 3 hely egyikét. Még, ha fáradtan is, de lenyomom a hátteremet, és pakolok is, meg minden. A helikopter mániámat tekintve már úton a kábel Hong Kongból, és vettem egy távirányítót egy vagyonért, de először csak virtuálisan akarom törni a helikoptereket. Illetve Sanyiét nyomom 1000-el a Gim-ben. Volt téliszalámis bulink, egyre több magyar van a hajón, most 3 ember jött 2 héten belül, alakulnak a kapcsolatok is. El kell mondjam, hogy vettem egy apple magic mouse-t, ami ugye a világ első táccs pados egere, semmi gomb nincs rajta, mégis több mint 30 funkciója van, ami beprogramozható.

 Megragadnám az alkalmat, mindazokat értesíteném, akik házasodni készülnek, hogy korrekt árakkal, tapasztalattal rendelkező fotósként térek haza és vállalok esküvő és alkalmi fotózást egyeztetett helyszíneken. A vaterán található hírdetésem: http://www.vatera.hu/canon_400d_kit_28_135_is_bg_e3_ex_430_200e_161059499.html

szóval vevőt és gazdit keres a drága, a leírtak szerint. A tapasztalt fotós pedig az alábbi címen elérhető. J  

Egyik levélre válaszolva Nórának: Bocs, de csak most tudtam időt szakítani a válaszra, mint látod is. A nyelvi tapasztalat akkor előny, ha jó eladói vénád van, és jól tudsz kommunikálni az emberekkel. Pózoltatni kell őket, és néha ez nagyon nehéz, és nem a nyelvtudás hiánya szab határt, hanem a koruk, a szellemi adottságaik, és a fizikai tulajdonságaik. Ha kedves vagy velük, figyelmes, jópofa(humoros), közvetlen, akkor minden siker a tied, és hatalmas élményeid lesznek ott,  azt meg tanulod, hogyan legyél villámgyors fotós, és őszintén a néha napi 800 exponálást nem tudod finanszírozni saját zsebből, ha 50.000 expo után ki kell cserélned a tükörreflexes géped. A szakmai ismeretről annyi, hogy itt úgyis megtanítanak mindent neked, de a telefonos interjún annyit kell mondanod, hogy ha a portré beállításokról kérdeznek, hogy F stop 8, shooter speed 125, ISO 200 amivel lövöd stúdió lámpával a képeket, normál vakusnál kézből F 5.6, sp 60, iso 400. Ennyi, de ezeket megtanítják. Ha van stúdiós tapasztalatod, akkor azt felejtsd el, mert a carnivalnak szabályai vannak, 45’-os softbox, 5.67, az ernyő 5.62, a hair 5.67, de mondom mindent belédnyomnak, nem kell aggódni, megismerheted azt az embert, akivel nem szabad kihagyni a találkozást. Farai Zimbabvéból. Eddig embernek érezhetted megad, majd ezután nem fogod.  De egy élménynek jó, ha ügyes vagy, akkor túléled, és élvezed is, de az főnök függő, és hajó függő. Az életedet gyökeresen megváltoztatja, keveset fogsz aludni 7-8 hónapig, nem lesz szabadnapod, de nagyszerű embereket ismerhetsz meg, megszállottakat, és sok barátod lesz, akik a világ minden pontjára eljuttathatnak, csak rajtad múlik. A hajós élet akkor jó, ha nincs senkid otthon, és itt sem akarsz semmi komoly kapcsolatot, mert ez itt valami furcsa, valami deviáns. Sokan próbálják és megy nekik, én csak arra gyúrok, hogy megcsináljam, és a kapcsolatom túlélje Krisztimmel, mert ő a legfontosabb nekem, és ez visz csak tovább. Az, hogy a pároddal együtt legyél necces, nem ígérnek semmit, meg nem is tudnak semmit tenni az ügy érdekében. Sok pénzedben lesz, hogy kijuss, nem itt fogsz meggazdagodni, de megkeményedsz, gyorsabb leszel, tapasztalt és innen már nincs lehetetlen. Nagyon jó ajánlás az itteni munka, esetleg másik társasághoz is, vagy a köv munkahelyedre is. Vágj bele, de csak akkor, ha türelmes és kitartó vagy. Ha tudok segíteni keress nyugodtan, amiben tudok, abban segítek.

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://megasutemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr31710535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norimoni 2010.01.31. 12:32:54

Szia!

Köszi szépen, hogy válaszoltál és nagy segítség a leírtakat olvasni. Igazából csak az elbeszélgetéstől tartok, amin pont holnap fogok átesni és nem tudom, mit várnak el ami a 'fluent' angolt és azon belül a fotós kifejezéseket illeti. Abban biztos vagyok ha az ember már ott van, 2-3 héten belül rááll az agya és nem lesz gond a nyelv, de ugye, ahhoz ki kell jutni és előbb átesni a felvételi beszélgetéseken ahová nem elég a nyelvvizsgát felmutatni. A szakmai oldaltól annyira nem tartok, mivel több éve dolgozom benne és a referenciám mindent elmond. Csak azt sajnálom, hogy fontosabb a nyelvi tapasztalat, mint a szakmai...
süti beállítások módosítása